טיפול בחרדה

במהלך חיינו אנו נתקלים בסיטואציות וגורמים שונים המעוררים בנו תגובות של פחד ו/ או בהלה: החל מעמידה במבחן חשוב דרך נהיגה בכביש ועד לאירועים יומיומיים המתרחשים בחיינו.

אם כך, מתי נדע להבחין כי מדובר בתגובה נורמטיבית ומתי מדובר במצב של חרדה הגורמת לקשיים ומצוקה נפשית?
ההבחנה בין פחד לחרדה מתבסס ברובו על התגובתיות של האדם. ואומר, פחד מתייחס לתגובה פיסיולוגית-פסיכולוגית נורמטיבית לאיום ממשי. לדוגמה, כאשר נעלה בחדר מדרגות חשוך, ונשמע צעדים נוספים העולים אחרינו , גופנו ונפשנו מזהים את האיום ונדרכים לקראת התמודדות באמצעות מה שמכונה "fight or flight"- בריחה או הכנה למאבק מפני האיום.
לעומת זאת, חרדה מוגדרת כתגובת פחד בעוצמות גבוהות, שאינה נובעת ממפגש עם סכנה ממשית. למשל, הימנעות ו/או התרחקות מסיטואציה מסוימת בשל מחשבות שאולי "משהו מסוכן יכול להתרחש". חרדה היא תגובת פחד אשר אינה מותאמת לסיטואציה הממשית.

לקביעת פגישה ו/או התייעצות, מלאו את הטופס ואחזור אליכם

כיצד טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע בהתמודדות עם חרדה?

אחת משיטות הטיפול הנפוצות והיעילות ביותר בבעיות חרדה היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יוצא מהנחה כי חרדה נוצרת, משתמרת ומחמירה על רקע דפוסי חשיבה והתנהגות בלתי יעילים.
התהליך הטיפולי בעזרת CBT, שואף להפסיק מחזורים של חשיבה שלילית כמו אלה המתקיימים כל עת בתקופה בה יש התקפי חרדה. התהליך מתקיים על ידי פירוק עיוותי החשיבה הגורמים לך להרגיש רע, חרד או מפוחד, הכרה בהם, והפיכתם לכדי תהליכי חשיבה, שבהם המטופל הוא זה שמנהל אותם. ואומר, דפוסי החשיבה השליליים , למידת היכולת להתמודד עם התקפי חרדה ושיפור התחושה.
שיטת הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי בחרדה היא שיטת טיפול קצרת מועד וממוקדת בה המטפל והמטופל מזהים יחד את דפוסי החשיבה וההתנהגות הבלתי יעילים ופועלים יחד לנטרולם.