טיפול בזאבת (לופוס)

זאבת (לופוס) היא מחלה דלקתית כרונית, שנגרמת כאשר המערכת החיסונית של הגוף תוקפת את רקמות הגוף עצמו ואת ואיבריו. מחלת הזאבת עלולה לפגוע במערכות שונות בגוף, כולל פרקים, עור, כליות, תאי דם, לב וריאות.
קיימים ארבעה סוגים של זאבת – זאבת אדמנתית מערכתית, זאבת עורית, זאבת כתוצאה משימוש בתרופות וזאבת של הילוד. מבין ארבעת הסוגים הללו, הסוג הנפוץ והקשה ביותר הוא זאבת אדמנתית מערכתית.
בזמנים בהם מחלת הזאבת פעילה, מערכות הגוף נכנסות למצב "מחלה". בין הייתר, ניכרת עייפות רבה, תשישות, חוסר תאבון, כיבים בפה והשפעת הפגיעה הספציפית.
המקרים של זאבת שונים אלו מאלו ואין שני מקרים שהם זהים. הסימנים והתסמינים יכולים להופיע באופן פתאומי, או להתפתח באיטיות, הם יכולים להיות קלים, או חמורים, זמניים או קבועים.
מחלת הלופוס היא מחלה איתה אפשר לחיות חיים רגילים נורמטיבים בעלי משמעות ועשייה אישית וחברתית. הליווי הפסיכולוגי בעת התפרצות המחלה או בעת גילוייה תומך בחולים ובבני משפחתם להתמודד עם תופעות מחלת הלופוס.

לקביעת פגישה ו/או התייעצות, מלאו את הטופס ואחזור אליכם

כיצד טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע בהתמודדות עם זאבת?

טיפול קוגניטיבי התנהגותי, מביא את הקשר בין המערך הגופני למערך הנפשי, תוך ליווי צמוד ועבודה על אמונות, מחשבות, אמיתות, המלוות את החולה בעת המחלה, או התפרצות המחלה. הטיפול מעניק לחולה, את הכלים הדרושים לשמירה על הכוחות בתהליך ההחלמה ולאחריה, פריצת הגבולות – מה מותר, מה אני יכול, מה אני רוצה. בדיקת המטרות האפשריות והשגתן- הכל אפשרי.
הליווי ניתן לחולה ו/או לבני הזוג ו/או לבני המשפחה.