טיפול קוגניטיבי התנהגותי לעובדי היי-טק
עבודה בתעשיית ההיי-טק יכולה להיות מתגמלת ומרגשת בצורה יוצאת דופן. תעשייה זו מציעה הזדמנויות לעסוק בפרויקטים מאתגרים, יצירתיים ומשמעותיים, תוך קבלת שכר גבוה, הטבות ושייכות למגזר בעל מוניטין.
תעשיית הטכנולוגיה ידועה בהערכת שווי חדשנות, פתרון בעיות יצירתי ופיתוח מוצרים שיכולים להשפיע רבות על חיי היומיום שלנו. לוחות זמנים עבודה גמישים, אפשרויות עבודה מרחוק והשקעה בפיתוח מקצועי וטיפול עצמי של עובדים (אוכל ושתייה חינם, חדרי יוגה ומדיטציה) הם כיום הנורמה עבור עובדים רבים בתעשיית ההיי-טק.
הדגש על טיפול בצרכי העובדים הינו תוצאה חיובית שמטרתה לשאוב כישרונות, למנוע תחלופה ולשפר את הפרודוקטיביות. עם זאת, עובדים רבים בתעשיית הטכנולוגיה עומדים בלחץ עבודה שעות ארוכות, פרודוקטיביות עקבית, מילוי תפקידים מרובים ועמידה בלוחות זמנים דחופים או בלתי צפויים, לוחות זמנים שינה לא סדירים ובידוד חברתי מתרוקנים זקוקים למשאבים פנימיים להתמודדות. מתוך כך, כל המצבים הללו הם מתכון לסטרס כרוני, חרדה ודיכאון, שמחריף עקב תרבות של שתיקה סביב בריאות הנפש .
מה מלחיץ בעבודה? ככלל, מתח עבודה הוא תוצאה מאינטראקציה בין העובד לתנאי העבודה. במילים אחרות, אנשים מסוימים יהיו לחוצים יותר ממשרות מסוימות. לפעמים אישיותנו או סגנון ההתמודדות שלנו אינו מתאים לדרישות של סוג מסוים של עבודה. יש אנשים שמשגשגים בהגדרות מהירות, ואחרים נשחקים על ידן. כאשר התפקיד אינו מתאים לאישיות ,סביר להניח שיווצר מתח תוך אישיותי ובעבודה.
בתעשיית הטכנולוגיה או בחברות סטארט-אפ, מתמודדים העובדים לעתים קרובות עם סביבות עבודה המעוררות חרדות על בסיס יומיומי. לעיתים זה נראה, שהחיים נצרכים על ידי העבודה, במקום שהם נתמכים על ידי זה.
לחץ בתוך מקום העבודה ומחוצה לו יכול להשפיע משמעותית על יכולתנו לשגשג. בחירת סביבת העבודה התומכת ביותר למידה כיצד לנהל את הלחץ ביעילות, יכולה להשפיע באופן משמעותי לא רק על רווחה פסיכולוגית ופיזית, אלא גם על ביצועי עבודה והצלחה.
בין אם את/ה עובדים בטכנולוגיה ובין אם לא, לא תמיד ניתן לעבוד בעבודה שמתאימה לאישיותך או לצרכיך. אם את/ה נאבקים עם לחץ או חרדה כרוניים כתוצאה מכך, דעו שאינכם צריכים לסבול בשקט או לבד. קבלת תמיכה היא קריטית: בין אם זה מחברים, משפחה, קבוצות תמיכה או טיפול.
לקביעת פגישה ו/או התייעצות, מלאו את הטופס ואחזור אליכם
טיפים להתמודדות עם הלחץ הקשור לעתים קרובות לעבודה:
שימוש בלוח קלנדרי אחד
עבודה עם לוח שנה אחד, יכולה לחסוך מאמץ קוגניטיבי הקשור לתחומי הזיכרון.
פעילות אישית
לאחר שעות העבודה פנו מקום וזמן קבוע לטיפול עצמי, חברים / משפחה, פעילות גופנית, אכילה בריאה, רגיעה וכיף!
הפרדה בין יום העבודה לחיים האישיים
נסו ליצור הפרדה בין יום העבודה לחיים האישיים בכל דרך אפשרית. אמנם קשה לייצר גבולות בריאים המפרידים בין עבודה לבית, אך גבולות אלה, עשויים למנוע מכם את לחצי היומיום המתנקזים אל הבית.
הפסקות יזומות בזמן עבודה
הקפידו לקחת הפסקות לפעילות מיטיבה רגשית-נפשית ופיזית במהלך יום העבודה.
שימוש בטכניקת ניהול מתח והרפיה
לדוגמא, תרגל נשימה איטית וסרעפתית ליצירת איזון פיזיולוגי. שאיפה של 5 שניות, נשיפה של 5 שניות. שימוש באפליקציית מיינדפולנס וכל טכניקה העוזרת להרגעות.
טעויות הן אנושיות
נכון כולנו מנסים לשמור על מקצועיות מרובה. עם זאת, בלמידה ובעשייה הטעות היא חלק בלתי נפרד מלמידה מתמשכת. קחו אחריות והמשיכו הלאה תוך כדי למידה.
שאל/י את עצמך: האם אני עובד כדי לחיות, או חי כדי לעבוד? האם עבודה יכולה להיות חלק מחיי, או האם היא כל חיי?